راهنمای جامع طرز استفاده از غذاساز
این روزها بیشتر افراد شاغل هستند و فرصت کمی برای آشپزی دارند. از همین رو به دنبال وسایلی برای آشپزی می گردند که بتوانند فرایند آشپزی را برای آنها آسان تر کنند. یکی از وسایل بسیار کاربردی آشپزخانه که در درست کردن غذاهای مختلف استفاده می شود، دستگاه غذاساز است. این دستگاه، وسیله ای چندکاره به شمار می رود که با استفاده از آن می توان مواد غذایی را خرد، رنده، ورقه ورقه و یا با یکدیگر مخلوط کرد. در این مطلب از نمایندگی خدمات تعمیرات همیار ریپیر با ما همراه باشید تا طرز استفاده از غذاساز و اجزای آن آشنا شویم.
قطعات غذاساز و کاربرد آن ها
اولین دستگاه غذاساز با نام استارمیکس در سال 1946 توسط یک شرکت آلمانی تولید شد. این دستگاه در واقع نوعی مخلوط کن ساده به همراه لوازم جانبی برای هم زدن شیر و بستنی و بریدن نان بود. در حال حاضر غذاسازهای مدرن در کمترین زمان مواد غذایی شما را خرد، خمیر، پوره، ورقه ورقه و یا پودر کرده و برای طبخ آماده می کند. قبل از آشنایی با طرز استفاده از غذاساز بهتر است با قطعات و لوازم جانبی این دستگاه آشنا شویم.
با توجه به اینکه هر غذاساز چندکاره است، قطعات این دستگاه می تواند متفاوت باشد. در واقع این تنوع در نوع دیسک، تعداد تیغه و ظروف دستگاه است. البته به طور کلی هر غذاساز تعدادی قطعه اصلی دارد که از جمله آن ها می توان به پارچ، کاسه، موتور، تیغه و منبع تغذیه اشاره کرد. محل قرارگیری موتور غذاساز در پایه آن است و باعث ایجاد تعادل در دستگاه می شود. باید بدانید که پایه غذاساز جنس پلاستیکی دارد و در هر برند از این دستگاه، کیفیت آن متفاوت است. باید بدانید که هر غذاساز تعدادی لوازم جانبی دارد که باعث افزایش کاربردهای آن می شوند.
از جمله لوازم جانبی دستگاه غذاساز می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تیغه اس (S) شکل چندکاره
- مخلوط کن
- منبع تغذیه
- تیغه خمیرزن
- دکمه سرعت و پالس
- کاسه کوچک و بزرگ
- آبمیوه گیری
- دیسک های برش، خردکن، دورو، ژولین و امولسیون
کاربردهای لوازم جانبی دستگاه غذاساز
برای یادگیری طرز استفاده از غذاساز، لازم است که با روش کار هر کدام از لوازم جانبی این دستگاه آشنا شویم. تیغه اس شکل در بیشتر انواع غذاسازها وجود دارد که در خرد کردن مواد غذایی به کار برده می شود. این تیغه معمولا در کاسه اصلی قرار می گیرد. باید بدانید که قبل از خرد کردن میوه سبزیجات با این تیغه، ابتدا باید پوست میوه را کنده و تمام دانه ها و هسته های آن را جدا کنید. بهتر است قبل از ریختن میوه و سبزیجات آن ها برش بزنید و به قطعات کوچک تبدیل کنید تا آسان تر خرد شوند.
مخلوط کن غذاساز معمولا دو مدل دارد؛ یک نوع از مخلوط کن دارای پارچ اضافی است و نوع دیگر ابزار سایبانی شکل دارد. شما می توانید با استفاده از مخلوط کن انواع اسموتی، میلک شیک و سوپ درست کنید؛ حتی امکان خرد کردن یخ با مخلوط کن را دارید. منبع تغذیه غذاساز معمولا لوله ای است که از طریق آن مواد غذایی به داخل مخزن دستگاه ریخته می شود. باید بدانید که منبع تغذیه سه پوشر با سایزهای مختلف برای ریختن مواد بزرگ و کوچک در داخل مخلوط کن دارد.
دستگاه غذاساز معمولا با دو سرعت کار می کند و دارای یک کلید پالس یا ضربه ای است. با استفاده از این کلید می توانید میزان خرد شدن مواد غذایی را مشخص کنید. در واقع زمانی که دست خود را از روی این دکمه بردارید، غذاساز متوقف می شود.
چگونه از همزن غذاساز استفاده کنیم؟
طرز استفاده از همزن غذاساز به این صورت است که ابتدا باید واشر آب بندی را روی تیغه بگذارید. سپس پارچ را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا قفل شود. اکنون مواد مورد نظر را داخل پارچ ریخته و درب آن را بگذارید. برای محکم شدن در باید آن را رو به پایین فشار دهید. در این مرحله همزن را روی موتور دستگاه بگذارید و برای قفل شدن آن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید. اکنون با انتخاب سرعت مناسب یا پالس مواد را مخلوط کنید.
روش راه اندازی غذاساز و استفاده از آن
اکنون که با قطعات و لوازم جانبی غذاساز آشنا شدید، باید به بررسی روش راه اندازی و طرز استفاده از غذاساز بپردازیم. ابتدا باید بسته بندی غذاساز را باز کرده و برچسب های روی قطعات را جدا کنید. قبل از شروع کار با غذاساز، تمام قطعات آن را شستشو دهید. اکنون باید محور جداشونده دستگاه را روی موتور قرار داده و سپس کاسه را در جای خود بگذارید. با چرخاندن دستگیره در جهت عقربه های ساعت کاسه در جای خود قفل خواهد شد.
اکنون باید تیغه را روی محور قرار داده و محکم کنید. در این مرحله غذاساز برای ریختن مواد غذایی و خرد کردن آن ها آماده است. شما می توانید مواد غذایی را در غذاساز قرار داده و با توجه به هدف خود یعنی خرد، پوره، خمیر ورقه ورقه کردن، سرعت مناسب را انتخاب کنید. هر زمان که نیاز بود از دکمه پالس استفاده کرده و به میزان مورد نظر مواد غذایی را خرد کنید. پس از اتمام کار دستگاه را خاموش کرده و بعد درب پارچ یا مخزن را بردارید.
نکات مهم درباره طرز استفاده از غذاساز
یکی از نکات مهم درباره طرز استفاده از غذاساز این است که نباید مواد غذایی داغ را درون ظرف غذاساز بریزید. ابتدا باید صبر کنید تا مواد غذایی کمی خنک شود بعد آن را داخل غذاساز بریزید. همچنین مواد غذایی یخ زده را نباید به صورت منجمد در غذاساز قرار دهید؛ ابتدا باید صبر کنید تا در دمای محیط، یخ مواد غذایی منجمد باز شود. به خاطر داشت هباشید که نباید بیش از حد در ظرف غذاساز مواد غذایی قرار دهید؛ چرا که ممکن است این مواد از غذاساز به بیرون یا داخل موتور دستگاه بریزند.
سوالات متداول
آیا می توان مواد غذایی داغ را داخل ظرف غذاساز ریخت؟
خیر. باید صبر کنید تا مواد غذایی کمی خنک شوند و سپس آن ها را داخل ظرف غذاساز بریزید.
دستگاه غذاساز با چند سرعت کار می کند؟
معمولا این دستگاه با دو سرعت کار می کند و دکمه پالس نیز دارد.
آیا لازم است قبل از شروع کار با غذاساز، قطعات آن را شستشو دهیم؟
بله. حتما باید قطعات غذاساز را شستشو دهید و بعد از آن ها استفاده کنید.
نحوه برطرف کردن مشکل دستگاه غذاساز
در هنگام استفاده از غذاساز به این نکته توجه داشته باشید که در صورت به کار گیری بیش از حد ممکن است دستگاه داغ و در نتیجه خراب شود. بنابراین زمانی که دستگاه شروع به داغ شدن کرد، باید آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک شود. با یادگیری طرز استفاده از غذاساز و رعایت نکات کار با این دستگاه، به راحتی و در مدت زمانی کوتاه می توانید مواد غذایی را به آسانی خرد، پوره یا مخلوط کنید. چنانچه دستگاه دچار مشکل شد دستگاه را از برق بکشید و از یک تکنسین متخصص در زمینه تعمیرات غذاساز کمک بگیرید.