چرا فشار دستگاه اسپرسوساز کم می شود؟
اسپرسوساز یکی از پرکاربردترین وسایلی است که می توانید در خانه ها یا کافه ها پیدا کنید. از این دستگاه برای ساخت قهوه اسپرسو استفاده می شود که غلظت بالا و طعم مناسبی دارد. دستگاه اسپرسوساز نیز همانند سایر لوازم برقی، ممکن است که دچار مشکلاتی شود. یکی از رایج ترین مشکلات، کم شدن فشار دستگاه اسپرسوساز است. اگر فشار این دستگاه کاهش پیدا کند، قطعا کیفیت اسپرسو نیز کاهش پیدا می کند. پس کاهش فشار این دستگاه می تواند بسیار آزاردهنده و مشکل ساز باشد. اما علت بروز و راهکار حل این مشکل چیست؟ در این مطلب از نمایندگی خدمات تعمیرات همیار ریپیر به بررسی دلایل و راهکارهای کم شدن فشار دستگاه اسپرسوساز می پردازیم.
اهمیت فشار در ساخت اسپرسو
همان طور که گفتیم فشار نقش موثری در کیفیت اسپرسو دارد. فشار دستگاه اسپرسوساز باید دقیق و به اندازه باشد. در غیر این صورت نمی توان انتظار زیادی از کیفیت نهایی اسپرسو داشت. اگر فشار دستگاه کمتر از حد لازم باشد، شاهد یک اسپرسو آبکی و رقیق خواهیم بود. از سوی دیگر هرچقدر که دستگاه اسپرسوساز فشار بیشتری داشته باشد، می توانید با سرعت و کیفیت بیشتری قهوه اسپرسو بسازید.
دلایل رایج کم شدن فشار دستگاه اسپرسوساز
کم شدن فشار دستگاه اسپرسوساز می تواند دلایل گوناگونی داشته باشد و به بخش های مختلفی مربوط شود. اما قبل از هرچیزی باید بدانید که احتمالا استفاده غیراصولی شما از دستگاه، باعث بروز این مشکل شده است. در ادامه دلایل رایج کم شدن فشار دستگاه اسپرسوساز را باهم بررسی می کنیم.
به کارگیری قهوه نامناسب
برای عیب یابی کم شدن فشار دستگاه اسپرسوساز، نیاز نیست که در ابتدا خیلی بدبین باشیم. این مشکل ممکن است که به دلیل استفاده از یک قهوه نامناسب رخ داده باشد. اگر قهوه ای که برای ساخت اسپرسو از آن استفاده می کنید بیش از حد آسیاب شده باشد، این مشکل رخ می دهد. تراکم و چگالی بالای قهوه در چنین شرایطی باعث می شود که آب از خروجی دستگاه به سادگی عبور نکند و در نتیجه فشار کم شود. همچنین باید به مقدار کافی از قهوه استفاده کنید. استفاده بیش از حد از قهوه نیز می تواند باعث کاهش فشار دستگاه شود.
استفاده از مقدار آب نامناسب
اسپرسوسازها به دو دسته مخزن دار و بدون مخزن تقسیم می شوند. اگر از اسپرسوسازهای مخزن دار استفاده می کنید اطمنیان حاصل کنید که آب به مقدار کافی درون مخزن دستگاه موجود است. اگر از اسپرسوسازهای بدون مخزن استفاده می کنید نیز جریان آب ورودی را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آب به خوبی وارد دستگاه می شود. آب نقش مستقیمی در فشار دستگاه اسپرسوساز دارد و در صورت کمبود آب، احتمالا با مشکل کاهش فشار روبرو خواهید شد.
بررسی صفحه داخل هد گروپ
ممکن است که به مرور زمان، قهوه بر روی صفحه داخل هد گروپ گیر کرده باشد و در نتیجه این مساله فشار اسپرسوساز را کاهش دهد. پس برای حل این مشکل می توانید صفحه داخلی هد گروپ را جدا کنید و بعد از پاکسازی، دوباره آب را نصب کنید.
خرابی گیج فشار
گیج فشار یکی از قطعات مهمی است که در بیشتر دستگاه های اسپرسوساز وجود دارد. این قطعه وظیفه دارد که فشار را اندازه گیری کند و در صورت افزایش ناگهانی فشار، آن را کاهش دهد. اگر این قطعه دچار خرابی یا شکستگی شود، دستگاه توان خود را از دست خواهد داد. همچنین امکان دارد که دستگاه با وجود این خرابی کار کند، اما دچار حرارت بیش از حد شود. در هر صورت اگر با مشکل کم شدن فشار اسپرسوساز روبرو شدید، بهتر است که گیج فشار دستگاه را بررسی کنید.
رسوب گیری دستگاه از دانه های اسپرسو
قهوه اسپرسو بسیار ریز است و وزن اندکی دارد. ذرات قهوه اسپرسو می توانند در طولانی مدت باعث رسوب گیری دستگاه اسپرسوساز شوند. زمانی که اسپرسوساز دچار رسوب شود، قطعا فشار آن تا حدود قابل توجهی کاهش پیدا می کند. بنابراین باید فیلتر دستگاه خود را بررسی و در صورت نیاز آن را پاکسازی یا تعویض کنید. حتی اگر مشکل کاهش فشار دستگاه اسپرسوساز رخ نداده است، باید به طور منظم فیلتر ورودی قهوه اسپرسوساز را بررسی کنید تا در آینده دچار این مشکل نشوید.
انسداد پمپ اسپرسو ساز
پمپ اسپرسوساز یکی از قطعاتی است احتمالا در گذر زمان، دچار رسوب می شود. این رسوب می تواند مربوط به ذرات موجود در آب یا دانه های کوچک اسپرسو باشد. در هر صورت اگر با مشکل کاهش فشار اسپرسوساز روبرو شده اید، بهتر است که پمپ اسپرسوساز را رسوب زدایی کنید. این رسوب زدایی باید به شکل منظم و حداقل هر 40 روز یک بار انجام شود تا کیفیت قهوه نیز افزایش پیدا کند.
آسیب دیدگی واشرهای اسپرسو ساز
دستگاه اسپرسوساز دارای چندین واشر است که اتصالات دستگاه را آب بندی می کنند. این واشرها باعث می شوند که فشار هوا و آب درون اسپرسوساز حفظ شود و به بیرون انتقال پیدا نکند. واشرهای دستگاه اسپرسوساز از جنس پلاستیک هستند و امکان دارد که در گذشت زمان، دچار پوسیدگی یا شکستگی شوند. بنابراین آسیب دیدگی واشرهای اسپرسو ساز، باعث کاهش فشار دستگاه می شود. یکی از نشانه های اصلی خرابی واشرهای اسپرسوساز، خروج قهوه از زیر دستگاه است.
چگونه اسپرسوساز خود را تعمیر کنیم؟
تمام مواردی که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم، از رایج ترین دلایل کاهش فشار دستگاه اسپرسوساز هستند. مواردی مانند استفاده از مقدار مناسب آب و پاک کردن رسوب از بخش های مختلف را می توانید بدون دانش فنی و تجربه قبلی انجام دهید. اما مشکلاتی مانند خرابی واشرها، گیج فشار و سایر قطعات داخلی، نیازمند برخورداری از دانش بالایی در زمینه تعمیر لوازم خانگی هستند. در چنین شرایطی پیشنهاد می شود که موارد ساده و ابتدایی را در صورت امکان بررسی و یا تعمیر کنید. سپس اگر به نتیجه نرسیدید به سراغ افراد متخصص بروید.
تعمیر اسپرسوساز را به متخصصین بسپارید
اسپرسوساز یکی از لوازم خانگی پرکاربرد و باارزش است که خرابی آن باعث ایجاد هزینه های نسبتا بالایی می شود. در چنین شرایطی باید از تعمیر دستگاه بدون دانش و مهارت کافی خودداری کنید. چرا که ممکن است یکی از مشکلات کوچک دستگاه را به یک مشکل اساسی و بزرگ تبدیل کنید. بنابراین پیشنهاد می شود که مشکل کم شدن فشار دستگاه اسپرسوساز را به متخصصین تعمیرات اسپرسو ساز بسپارید تا علاوه بر بهره مندی از یک تعمیر اصولی و دقیق، از افزایش خسارات نیز جلوگیری کنید.